Aplicaciones de museos

Aplicació mòbil per a museus

Aplicació mòbil per a museus, més que un desafiament s’ha convertit en tota una realitat el fet de desenvolupar diferents apps per satisfer a cada públic. Actualment, les apps també s’orienten al món de l’art i la cultura, perquè diàriament la tecnologia s’obre camí fortament en aquest àmbit.

Gràcies a aquest tipus de aplicació mòbil per a museus és possible generar un recorregut multimèdia molt més personalitzat, oferint una experiència original per a cada persona que vulgui visitar sales de col·leccions, instal·lacions o exposicions, entre d’altres.

El sector de la cultura no ha quedat enrere, sinó que ha incorporat la tecnologia com una eina fonamental, per això moltes galeries i centres d’art, avui compten amb una aplicació mòbil per a museus que destaquin per la seva simplicitat i transmetin una experiència memorable als usuaris.

7 Funcionalitats principals que ofereix una aplicació mòbil per a museus:

 • Donar a conèixer l’interior del museu amb informació exclusiva dirigida als assistents.
 • Publica i envia notificacions amb informació, per exemple, sobre exposicions i col·leccions temporals.
 • Possibilitat de vendre els tiquets.
 • Incorpora àudio juntament amb vídeo guies.
 • Orienta amb un sistema GPS als assistents perquè arribin a la galeria d’art i / o museu.
 • Mostra els horaris d’obertura i de tancament.
 • Inclou notícies del blog i de les xarxes socials més utilitzades com ho són Facebook i Twitter, entre d’altres.

 

7 Casos internacionals que han inclòs una aplicació mòbil per a museus:

 • App All City Street Art: Aquesta aplicació gratuïta al·ludeix a un tipus d’art alternatiu de caràcter urbà, que s’expressa majoritàriament de forma anònima al carrer i als espais públics, on el seu principal suport són les parets de la ciutat. Gràcies a aquesta app , pots pujar instantàniament imatges que vegis al carrer com graffitis i murals.
 • App Musée du Louvre: Aquesta aplicació mòbil per a museus ofereix un passeig pels murs que exhibeixen nombroses obres, aquest recorregut és possible gràcies a l’ús d’una tablet que permet veure les 100 obres magistrals del museu i, per exemple, saber el que s’amaga darrere del somriure de Mona Lisa.
 • App MoMA (Museu d’Arte Modern de Nova York): És una aplicació gratuïta que serveix per tenir una informació més detallada sobre les exposicions especials i ofereix l’oportunitat de sentir als comissaris. A més, lliurament dades respecte a algun quadre o pintura que en aquest instant la persona estigui veient. També, ajuda a anar planificant l’estada al museu, fent de l’experiència alguna cosa única i personalitzada. En el cas de no poder anar presencialment, amb aquesta aplicació mòbil per a museus és possible visitar i fer un recorregut a nivell virtual.
 • App ArtAuthority: Aquesta aplicació mòbil per a museus ofereix obres d’una gran quantitat d’artistes les quals comprenen per exemple, l’etapa del Renaixement com el Romanticisme entre d’altres períodes de la història de l’art. Amb aquesta app és possible conèixer al detall cada peça exhibida.
 • App DailyArt: Aquesta és una aplicació gratuïta la qual ofereix una obra d’art diària acompanyada de la història que l’acompanya. Per tant, aquesta és una app idònia per veure les obres pas a pas.
 • App ArtFinder: Aquesta aplicació engloba artistes de diverses èpoques i generacions. Pel que, si un usuari té un gust determinat i vol saber més sobre un quadre o un pintor específicament, té la possibilitat de descarregar gratuïtament i si així ho desitja deixar la imatge com a fons de pantalla.
 • App Art Museum: Aquesta aplicación móvil més d’oferir una «navegació» online, busca convertir-se en un «mestre» d’art particular. Per exemple, donar a conèixer les singularitats i diferències entre diversos artistes. Amb l’ús d’aquesta app és possible aprendre sobre l’art jugant, un cas que reflecteix això, és el clàssic joc «memory», on incentiva la capacitat de memoritzar a partir d’associacions.

Demana’ns presupost, et sorprendrem en qualitat i preu.

Factoria Creativa

Somos una agencia de marketing online y diseño web en Barcelona que desarrolla proyectos de comunicación a medida y personalizados según objetivos.

icono presupuesto web