Senyalètica

La senyalètica, bàsicament compleix amb la tasca de guiar i contextualitzar una persona dins d’un determinat espai o territori. La senyalètica serveix per advertir o indicar, a partir de símbols, els diferents usos permesos o prohibits d’un lloc tant interior com exterior, ja sigui en locals comercials, en zones industrials, parcs o en patis per nomenar alguns llocs.

Per això, en el disseny de la senyalètica, cal tenir en compte aspectes que permetran tenir un disseny optimitzat i comprensible per tot aquell que ho vegi. Aquests aspectes són l’ús del color, la forma i la tipografia entre d’altres factors. 

5 passos que ajuden al disseny d´una senyalètica òptima:

La feina que comporta pensar i desenvolupar el disseny de la senyalètica, és saber informar i orientar a persones per diferents llocs en pocs segons.

  • Proposar: En aquesta primera etapa s’estudia l’entorn de l’espai intern o extern. Per això s’analitzen els plànols ja sigui de les infraestructures que estan construïdes com d’aquelles que seran construïdes més endavant. A partir d’aquesta observació, s’avalua la informació fonamental que servirà per al disseny de senyalètica.
  • Establir: En aquesta segona etapa, es decideix el disseny de senyalètica a realitzar. Per organitzar-se és important, fer un llistat de les senyals decretades per anar concretant sobre els plans.
  • Esbossar: En aquesta tercera etapa, es dissenyen i es fixen els factors essencials dels senyals com ho és aquell signe que representa un objecte real, la tipografia, els colors, els suports, els materials i la mida, entre d’altres aspectes.
  • Executar: En aquesta quarta etapa, es veuen els materials en què es farà la senyalètica. En aquest pas, es col·loquen tots els senyals.
  • Controlar: En aquesta cinquena i última etapa, es revisen les instal·lacions de les senyals i es supervisa l’eficiència del treball.

Aquesta disciplina es preocupa per transmetre diferents missatges com aquells que són més explicatius i d’advertència.

El disseny de senyalètica és part fonamental de la comunicació a nivell social i mediambiental i, de la manera que apareixen certes disciplines, aquesta s’enforteix i consolida com una matèria que es considera essencial dins del camp del llenguatge visual, la qual a partir d’una quantitat de signes permet que les persones es puguin ubicar ràpidament.

Solicita´ns pressupost, et sorprendrem en qualitat i preu

 

Factoria Creativa

Somos una agencia de marketing online y diseño web en Barcelona que desarrolla proyectos de comunicación a medida y personalizados según objetivos.

icono presupuesto web