Agència de publicitat a Barcelona

La inversió en publicitat digital supera els mitjans tradicionals

Les dades de 2019 confirmen el nou paradigma per l’agència de publicitat a Barcelona

El recent informe del Observatorio de la Publicidad 2020 confirma amb dades fiables allò que fa anys ja sabíem moltes agències de publicitat a Barcelona: els mitjans digitals han irromput al panorama publicitari i ho han fer per quedar-se.

L’informe publicat per l’Associació Espanyola d’Anunciants destaca que s’està produint un canvi molt important entorn de la digitalització de les empreses i les noves necessitats derivades d’aquesta transformació en l’àmbit de comunicació i la publicitat, creant d’aquesta manera un nou escenari per tota agència de publicitat a Barcelona i arreu. La publicitat és un àmbit que no pot perdre el fil de la digitalització i les noves tecnologies, per això han de ser pioneres en les propostes de publicitat digital.

Increment important en el volum de negoci de les empreses publicitàries

Una dada molt rellevant per tota agència de publicitat a Barcelona és l’increment d’un 5,5% en el volum de negoci respecte a l’any anterior. Aquesta dada posa de manifest la necessitat per part de les empreses d’invertir en publicitat per aconseguir més diferenciació envers la competència i com a conseqüència directa obtenir majors beneficis en un mercat cada vegada més saturat.

És important destacar que, quan parlem de publicitat, no sols ens referim a fer campanyes a revistes, ràdio o TV. Actualment, una gran part de la inversió en publicitat és destinada al disseny web, el posicionament web SEO, la gestió dels perfils corporatius en xarxes socials o la creació de continguts de marca (o Inbound Marketing).

És precisament en aquest segment del sector, en l’entorn digital, on trobem la dada més destacada de l’informe. Aquest any, per primer cop, se situa la publicitat digital com a líder pel que fa a inversió amb un 38,6%, per sobre del que fins ara era el mitjà rei, la TV amb un 33,7% del percentatge total d’inversió publicitària el 2019.

Gràfica distribució inversió publicitària per mitjà 2019

Aquest aspecte no ha suposat cap sorpresa, ja que d’ençà l’any 2007 el creixement en inversió digital ha estat una constant. Aquesta tendència és un clar indicador de les noves necessitats de la societat i més concretament a les empreses.

Què vol dir invertir en publicitat digital?

Una agència de publicitat a Barcelona ha de saber que amb la publicitat digital podem aconseguir un grau de segmentació dels anuncis molt més específic que el que obtenim en la publicitat tradicional. A la premsa, la ràdio o la TV no podem triar qui volem que vegi els anuncis, podem triar l’hora, el canal i potser el programa, però no sabem exactament qui hi ha a l’altra banda dels nostres anuncis.

Aquest alt grau de segmentació representa un avantatge molt important per dirigir missatges rellevants al teu públic objectiu optimitzant el retorn de la inversió realitzada.

A més, gràcies a les eines d’anàlisis i posicionament web, podem saber com està funcionant el disseny web, la inserció de banners publicitaris i com actuen els usuaris quan veuen els anuncis. Tenir informació sobre el comportament d’aquests usuaris ens permet ser flexibles, modificar continguts a la nostra web i optimitzar les nostres accions de marketing digital.

Disseny web a mida a Barcelona

Disseny web i posicionament web per ajudar a la conversió dels teus objectius

Internet és un canal de comunicació directe amb el teu client potencial on tens l’oportunitat d’oferir una excel·lent experiència a l’usuari perquè aquest reconegui abans la teva marca que la de la competència. Per aconseguir això, és fonamental treballar molt bé el disseny web, la usabilitat i els continguts de la teva web corporativa.

No només són colors, fotografies o tipus de lletres, és molt més que això. Una web òptima ha d’estar creada a mida amb tecnologia que faci possible la navegació i sigui amigable per l’usuari. Evidentment una web també ha de tenir un temps de càrrega baix, ha d’estar pensada per ser escalable perquè pugui créixer amb el teu negoci i, a dia d’avui, és imprescindible que sigui responsive per ser accesible des de qualsevol dispositiu.

El disseny web corporatiu és una eina fonamental per presentar la teva empresa al mercat, és la manera de traslladar digitalment els valors de la marca amb suports gràfics que acompanyin al contingut. Ara bé, si tens una web estèticament atractiva i amb contingut interessant però els teus clients potencials no la troben perquè no disposa d’un bon posicionament, no podràs treure el màxim rendiment de la teva web.

Per aconseguir un bon posicionament als cercadors i que els teus usuaris et trobin amb facilitat és molt important invertir en posicionament web SEO.

Mitjançant, tècniques SEO onpage i offpage s’aconsegueix posicionar la teva web entre els primers resultats de la pàgina de resultats de Google augmentant de forma molt considerable les visites i, per tant, moltes més possibilitats de conversions.

Els mercats digitals són el present de l’agència de publicitat a Barcelona

La tendència observada en el sector de la publicitat és una representació fidel del que s’està produint a la resta de sectors professionals arreu. Cada vegada més, és molt important per a totes les empreses que tant pimes com grans corporacions tinguin presència a internet. Però clar, no només has d’estar-hi present, sinó que has de treballar molt bé tots els elements corporatius que et representen: la web, les xarxes socials o les vies d’atenció al client són els exemples més clars del que cal tenir cura a internet.

D’aquesta i de moltes altres tasques ens encarreguem a una agència de publicitat a Barcelona. Sabem que estar present en tots els canals i tenir cura d’ells és l’única manera de guanyar diferenciació respecte la competència.

Per a gestionar tot això de la millor manera possible és necessari invertir en un equip de professionals amb experiència que es dediqui a optimitzar el disseny web, la creació de continguts o el posicionament web SEO. Posar-se en mans de professionals és la millor manera d’aconseguir destacar per sobre dels altres, creant un univers coherent i atractiu per aconseguir fidelitzar els teus clients i per a captar-ne de nous a través de la comunicació en mitjans digitals.

A Factoria Creativa, agència de publicitat a Barcelona, podem ajudar-te a millorar la teva empresa en el nou entorn digital. Amb més de 20 anys d’experiència, som experts en disseny web, botigues online i posicionament web SEO, contacta amb nosaltres i explica’ns quin és el teu projecte.

Factoria Creativa

Somos una agencia de marketing online y diseño web en Barcelona que desarrolla proyectos de comunicación a medida y personalizados según objetivos.

icono presupuesto web